Home Page Image
 

 

 

 

 


 


 


Företaget
 
   

Företaget startades 1999 och då med inriktning på målning av Moraklockor och andra möbler med kurbits och ”knackning”(en gammal typ av målning där man helt enkelt använder sina händer att måla med och färgen är pigment samt fil eller lättöl, du läste rätt!).

Peter Matsson har målat kurbits och specialmålningar som marmoreringar och ådringar sedan 20 års ålder. Peter Matsson är upplärd av framlidne Arvid Mårten en konstnär och målare från Våmhus som bl a har målat altartavlan i Våmhus Kyrka. Under åren har det kommit att bli mer och mer traditionellt måleri och tapetsering med en hel del inslag av specialmålning såsom kurbits på dörrar, foder och farstukvistar, se vårt bildgalleri.

Peter Matsson har blivit känd för sin känsla för färger men framför allt för kvalité och prisvärdhet. Peter Matsson målar och renoverar även gamla moraklockor och andra möbler.

Under åren har vi drivit vårt företag under namnet Peter Matsson Dala Målade Möbler men under 2009 förvärvades ett aktiebolag och vi övergick till namnet Peter Matsson Måleri & Design AB.
Vi har fyra anställda som alla har arbetat ett antal år med måleri varför vi kan garantera ett väl utfört arbete.

Vi arbetar med alla typer av målning inomhus som utomhus, specialmålning och tapetsering. Under 2009 inköptes en skylift av senare modell för att förenkla vårt arbete men också för att kunna erbjuda våra kunder uthyrning av en väl fungerande skylift.